Ara

The Makers Evi


İngiltere'de mimarlar David Liddicoat ve Sophie Goldhill, ev ortamının samimiyetini malzeme çeşitliliğine yansıtıyor.

İngiltere, Hackney'de David Liddicoat ve Sophie Goldhill tarafından tasarlanan Makers House konut projesi için 2012 yılında araziyi satın alan mimarlar, izinler alındıktan sonra dört yıl boyunca ana yükleniciler olarak evi inşa ettiler.

Victoria Park Koruma Bölgesi'nde yer alan araziye yerleşim kararları alınırken, komşu yapıların güneş hakları ve koruma listesindeki konutlara yakınlığına dikkat edilmiş. Ayrıntılı bilgisayar analizleri sonucunda oluşturulan asimetrik yapı biçimi sayesinde, bir yandan düzenli iç mekânlar oluştururken diğer yandan güneş ışığının önemli saatlerinden yararlanması sağlanmış.

Konut mimarisinin ideal dokusunu ve ortamını özetleyecek bir tasarım yapmaya çalışan mimarların işçilik ve dokunsallık arayışı, konutta kullanılan malzemelerin renk ve üretim süreçlerinin çeşitliliğinde görülebiliyor. Yapının dışında roma tuğlaları, pigmentli çinko çatı kaplaması ve beyazlatılmış karaçam ahşap işçiliği görülüyor. İç mekânda, taşıyıcı olarak kullanılan ahşap yüzeye çıkıyor ve geri dönüştürülerek yeniden işlenmiş endüstriyel ürünlerin renkleriyle bütünlük sağlıyor.

Zemin katın değişken kotlara sahip bir planı var: yükseltilmiş oturma odası, yüksek tavanlı mutfak ve bodrumda bir kiler. Yaşama alanları birbirine çok bağlantılı olmasına rağmen, her odanın kendine ait düzeni korunuyor.

Zemin katta batı cephesine bakan yükseltilmiş oturma odası konut için resmi bir ortam tanımlıyor. Aşağısında, bu konuta özel olarak üretilmiş mutfak ve yemek alanı yer alıyor. Zemin katın arka cephesinde, avlu bahçesine açılan üç (ikisi kat yüksekliğinde) büyük camlı kapı bulunuyor. Merdivenler mutfaktan bodrum kata iniyor. Burada bir yardımcı oda, kiler ve sığınak / TV alanı yer alıyor.

Dinlenmek için olan üst katlara çıkıldıkça daha hafif malzemeler tercih edilmiş. Hove Bus Station'dan geri kazandırılan Rodezya maun ağacından parke zemin kaplaması kullanılmış. Birinci katta yatak odaları yer alırken, çatı katı kuzeye bakan bir stüdyo olarak tasarlanmış.

Arkaya doğru genişleyen bir oda, dinlenme, banyo ve giysiler için kullanılan alanları içeriyor. Dökme demir üzerinde kayarak açılan panel duvar, yatak odası ve banyoyu ayırıyor ya da birleştiriyor. Geniş ve aydınlık dolaşım alanlarında sanat eserleri ya da aileye ait eşyaların sergilendiği keyifli duraklama köşeleri tasarlanıyor.

#3dMax #3dsmax

0 görüntüleme
  • b-facebook
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round
  • Google+ - Black Circle

© 2015 by Erhan Sahinkoc - Esenyurt-Beylikdüzü - Istanbul / Turkey

G: +90.532.523.58.08 - info@esahinkoc.com